Novellák, napi szösszenetek, rövid írások

2024. július 02. 15:52 - Horváth M. Ágnes

Novellák és antológiák

Miért olvassunk antológiát? 

 

Egyébként is, mi az az antológia? 

Olyan könyv, amiben egy zsánerű, tartalmú novellák szerepelnek különféle íróktól. 

Miért jó egy antológia? 

Voltál már úgy, hogy lett volna kedved olvasni még egy kicsit, de nem volt rá több időd, mint tíz perc? Mondjuk vonaton, buszon? Amikor nem tudtál volna annyira belemélyülni, mert nem volt arra időd hogy harminc-ötven-száz oldalakat olvass egyszerre? 

Erre tökéletes az antológia, vagy novellaválogatás. 

Rövid, 5-10 perces, változatos történetek, hol szomorúak, hol viccesek. 

Olyan mint egy zsákbamacska, igazából nem tudod, hogy a következő mit fog rejteni. És ki ne szeretné a meglepetéseket? 

Angyalok és nimfák ( Triangulum), fellángoló mély szerelem ( Mágikus szerelem), ezerféle sárkány ( Sárkányok könyve), vagy éppen macskás történetek ( Maladie és más történetek a Vaják szerzőjátől. Mellesleg Geralt szüleinek találkozása is benne van). 

A másik amiért szeretek antológiát olvasni: megismerhetek rengeteg kortárs írót ( nagyjából harminc van egy könyvben), és annak stílusát. Ha tetszett, akkor keresésre fel, akár a könyvesboltok oldalain, akár a social mediában is találkozhatunk velük. 

Egy író novellaválogatásainál is többféle tartalmúakat találunk, így ízelítőt kaphatunk esetleg másfajta szerzeményeiből is, amit addig nem olvastunk. 

Ami pedig a kezdő írókat illeti, az antológiákba bekerülni a legjobb módja a kezdésnek, hiszen megtapasztalhatjuk a szerkesztési folyamatokat, a javításokkal bővíthetjük techniai tudásunkat, csiszolhatjuk stílusunkat. 

nezd_meg_a_canva-tervemet.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesirasai.blog.hu/api/trackback/id/tr1918439463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Novellák, napi szösszenetek, rövid írások
süti beállítások módosítása